’Ongebruikelijke stap’ om advies bezwaarcommissie niet te volgen; Coalitiepartijen stellen vragen over bouw appartementen in Euramipand Bussum

In het pand van de voormalige automaterialenhandel Eurami komen in totaal zeven appartementen.
© Foto Mediahuis
Bussum

GroenLinks en D66 in Gooise Meren hebben vragen aan het college gesteld over de bouw van appartementen in het voormalige Euramipand aan de Bussumse Landstraat. Beide coalitiepartijen willen weten waarom het college het advies van de bezwaarcommissie niet heeft gevolgd. Een ’ongebruikelijke stap’ aldus GroenLinks.

GroenLinks diende vorige week al vragen in over het bouwplan in het centrum van Bussum. D66 deed dat dit weekend naar aanleiding van berichtgeving in deze krant. Omwonenden van het project gaven daarin aan dat ze zich vermalen voelen door de overheid. Na anderhalf jaar bezwaar maken en gelijk krijgen bij de bezwaarcommissie staan ze toch met lege handen.

Contact

GroenLinks wil verder nog van het college weten waarom het advies dat de bezwaarcommissie in januari uitbracht, pas na drie maanden bekend is gemaakt. Ook vraagt de partij of met de bezwaarmakers nog contact is geweest na afloop, bijvoorbeeld om het besluit toe te lichten.

D66 vraagt zich af wat de meerwaarde van een bezwaarcommissie is voor inwoners als de gemeente het oordeel naast zich neerlegt en het alleen ziet als advies. Dat de aannemer afgelopen januari al begon met de bouw van de appartementen, terwijl de uitspraak van de bezwaarcommissie nog moest komen, roept ook vragen op bij de democraten. ’Welke afweging heeft de gemeente gemaakt bij het besluit dat de projectontwikkelaar al mocht beginnen met de bouw (op eigen risico) gedurende de afhandeling van het bezwaar?’ en ’Deelt de portefeuillehouder de mening dat het starten van een bouw voor de vergunning is verleend minimaal vreemd te noemen is en hoe kijkt de portefeuillehouder hiertegen aan?’

Als laatste wil D66 van het college weten of de gang van zaken bij dit bouwplan geen precedentwerking kan hebben voor andere projecten waar een vergunning voor wordt aangevraagd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.