Schietpartij in Hilversum: ’niet met scherp geschoten maar met knalmunitie’. Twee personen aangehouden [nieuwe update]

© Caspar Huurdeman
© Caspar Huurdeman
© Foto Caspar Huurdeman
© Foto Caspar Huurdeman
© Foto Caspar Huurdeman
© Foto Caspar Huurdeman
1/6
Hilversum

Bij het schietincident op de Diependaalselaan in Hilversum is maandagavond vermoedelijk niet met scherp geschoten maar met knalmunitie. Dat meldt een woordvoerder van de politie Gooi en Vechtstreek desgevraagd.

Rond half elf ’s avonds kreeg de politie een melding dat er schoten waren gehoord op de Diependaalselaan. Agenten vonden op die plek twee hulzen. Er waren geen gewonden gevallen. Een deel van de Diependaalselaan, onderdeel van de Hilversumse buitenring, werd met rood-witte linten afgezet voor nader onderzoek. Daarbij kwamen twee verdachten in beeld. Zij zijn kort voor middernacht aangehouden op verdenking van betrokkenheid en overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om een 41-jarige man uit Hilversum en een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De woordvoerder van de politie kan de volgende ochtend nog geen nadere mededelingen doen over de verdachten en de toedracht van het incident. Het onderzoek is nog niet afgerond. ,,Inmiddels is al wel gebleken dat er vermoedelijk niet met scherp is geschoten. Er is sprake van knalmunitie, wat qua geluid vergelijkbaar is met vuurwerk.”

Knalmunitie zijn patronen die speciaal gemaakt zijn om af te schieten in een alarmpistool. Omdat (6 mm-)alarmpistolen geen echte patronen afvuren zijn ze legaal. Knalpatronen geven een harde knal, die niet van een echt pistoolschot te onderscheiden zou zijn. Daarom worden alarmpistolen vaak ook als startpistool bij sportwedstrijden gebruikt.

© Caspar Huurdeman
© Foto Caspar Huurdeman

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.