RIVM krijgt minder coronagevallen binnen door storing

Het RIVM heeft maandag minder nieuwe coronagevallen binnengekregen als gevolg van een storing. "Door een ict-probleem bij de GGD heeft het RIVM niet alle meldingen ontvangen. Het dagcijfer van vandaag is daardoor niet compleet. In werkelijkheid ligt het cijfer hoger. Dit zal worden gecorrigeerd in de cijfers van de komende dagen, die daardoor hoger zullen uitvallen", aldus het instituut.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu registreerde maandag 2904 nieuwe positieve tests, het laagste niveau sinds 16 februari.

Het aantal coronagevallen blijft per week wel gestaag afnemen. In totaal werden afgelopen dinsdag tot en met maandag 35.330 mensen positief getest. In de week daarvoor waren het er nog meer dan 49.000.

Sterfgevallen

Afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 5047 nieuwe coronagevallen per dag gemeld. Zondag kreeg het RIVM 4455 nieuwe gevallen binnen.

In Rotterdam hoorden afgelopen etmaal in ieder geval 186 mensen dat ze positief zijn getest op corona. In Amsterdam waren dat er 85 en in Den Haag 80. In Breda en Utrecht kwamen er rond de 50 besmettingen aan het licht.

Het RIVM noteerde zeven sterfgevallen door Covid-19 tussen zondag en maandag. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.