Speciale subsidie voor 1,5 meter-maatregelen in Hilversum

Aanwijzing in winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum.
© Archieffoto Studio Kastermans
Hilversum

Kleinere Hilversumse ondernemers, die extra kosten hebben gemaakt door de coronamaatregelen, kunnen vanaf vandaag een speciale subsidie aanvragen. Zij kunnen maximaal 2.500 euro ontvangen. Dit bedrag hangt af van onder andere het aantal medewerkers en in welke sector ze werken. In totaal is één miljoen euro gereserveerd uit het lokale coronafonds.

,,Veel van de ondernemers staat het water aan de lippen”, licht D66-wethouder Gerard Kuipers (economie en media) toe. ,,Zeker de kleinere ondernemers die vaak weinig buffer hebben. Met deze subsidie kunnen wij wat extra hulp bieden. De regeling komt op een goed moment, gelet op de huidige versoepelingen.”

Steuntje in de rug

Bedrijven die gasten of klanten ontvangen maken kosten om aan de anderhalve meter-maatregelen te kunnen voldoen. Deze regeling is bedoeld voor een eenmalige tegemoetkoming in deze kosten, meldt de gemeente. ,,Denk hierbij aan kosten voor plexiglas schermen, stickers, looproutes, herindeling van panden en ventilatie. Met de te verwachten heropening van onder andere horeca en winkels in de komende periode worden door ondernemers nieuwe kosten gemaakt. Deze regeling fungeert daarbij als een belangrijk steuntje in de rug.”

Hoofdvestiging

Starters, eenmanszaken en bedrijven waar twee tot vijftig personen werken komen in aanmerking voor de regeling. Op voorwaarde dat de hoofdvestiging wel in Hilversum moet zijn. Daarnaast mogen ze niet op een andere manier vanuit de COVID-reserve van de gemeente zijn gecompenseerd. De bijdrage is aan te vragen via de website van de gemeente. Dat kan tot 31 december 2021 of tot het moment dat het budget op is.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.