Premium

Soest hakt knoop door: twee overdekte hangplekken op het bedrijventerrein en één bij de parkeerplaats van het gemeentehuis; Stootvaste Kjoeps moeten overlast verminderen

Voorbeeld van een kjoep.
© foto pr
Soest

Ze moeten de overlast van hangjongeren juist verminderen maar omwonenden van de gemeentetuin - het groen achter het gemeentehuis - hadden daar duidelijk weinig vertrouwen in. In overleg met de buurt heeft de gemeente Soest daarom besloten de daar geplande ’kjoep’ een stukje verderop neer te zetten, bij de parkeervakken aan de Dalweg. In totaal plaatst Soest vijf van deze ’kjoeps’.

Vroeger voldeed een oud bushokje aan de rand van een veldje om de jongeren van een enigszins droge hangplek te voorzien, tegenwoordig wordt daar een kjoep voor uit de kast getrokken. Wat overigens op hetzelfde neerkomt, al is een kjoep twee keer zo diep als een standaard bushokje en moet de naam wat hipper klinken. Het is een kubus van 2,20 bij 2,20 meter, met twee open kanten en twee bankjes en een tafel erin. Vandalismebestendig en geluidsarm. Aldus de gemeente, die deze week de vergunningen voor de plaatsing heeft verleend.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.