Premium

Met bezems, schoonspuiters en vuilgrijpers aan de slag in het centrum van Hilversum. Versoepeling coronamaatregelen leidt tot toename zwerfvuil

Ondanks de regen ging de groep aan de slag, onder meer op de Groest.
© Studio Kastermans/Alexander Marks
Hilversum

De weergoden werkten maandagochtend niet mee toen een groep ondernemers, bewoners, wethouders en ambtenaren samen aan de slag ging om het centrum van Hilversum wat schoner te maken.

Ondanks de regen verzamelde de groep zich omstreeks negen uur op het Marktplein. Wethouder Arno Scheepers, centrummanager Jorine de Soet en Wim de Graaf, toezichthouder openbare ruimte van de gemeente, gaven een mondelinge voorzet. Daarna werden de door de gemeente beschikbaar gestelde bezems, schoonspuiters en vuilgrijpers uitgereikt. En trokken de schoonmakers het centrum in. Door de versoepeling van de coronamaatregelen neemt het aantal bezoekers weer toe, en daarmee de hoeveelheid zwerfvuil. Dat leidt tot ergernis bij inwoners, bezoekers, ondernemers en mensen die er werken. Vandaar de gezamenlijke actie van maandagochtend, waarmee om aandacht en betrokkenheid bij het schoonhouden van het centrum werd gevraagd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.