Zorgen bij CDA Hilversum over woningen in parkeergarage Noordse Bosje

Hilversum

Het CDA heeft zorgen over de ombouw van parkeergarage Noordse Bosje in het centrum van Hilversum tot woningen. Volgens de oppositiepartij is het plan niet gemeld aan de raad en wordt de garage veelvuldig gebruikt en moet dat zo blijven nu winkeliers het lastig hebben.

Het CDA heeft de plannen met de garage ontdekt op de website van ontwikkelaar Cocon Vastgoed. En het is er dus niet mee eens, blijkt uit de vragen die zijn gesteld aan het college. ’De parkeergarages in de binnenstad, waaronder die aan het Noordse Bosje, zijn essentieel voor onze middenstand’, verklaren de indieners Ahmet Yorulmaz en Evert Jan Kruijswijk Jansen.

’Hilversum heeft een regiofunctie als winkelstad en dat betekent dat wie met de auto naar ons centrum komt, goed moet kunnen parkeren. Dat is in deze tijd nog essentiëler geworden, nu tijdens de pandemie de winkels maanden dicht zijn geweest en steeds meer mensen internet als alternatief zijn gaan zien voor de fysieke winkels’, vervolgen zij.

Volgens de CDA-raadsleden wordt de parkeergarage veel gebruikt, en zorgt ombouwen ervoor dat het in andere garages veel drukker zou worden. Daarnaast zou er volgens de partij onrust zijn in de buurt door de plannen.

De twee raadsleden willen nu van het college horen of zij wel op de hoogte waren van de plannen. Daarnaast willen zij weten wanneer de raad op de hoogte wordt gesteld en wat het college van de plannen vindt. Daarnaast is het CDA benieuwd wat nu de bezettingscijfers van de parkeergarage is en welk deel wordt gebruikt door mensen die gaan winkelen en welk deel door de buurt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.