Premium

Alle hoop op kweekvlees, het ’nieuwe vlees’ moet einde maken aan honger en dierenleed

Photograph to illustrate a story in Health on efforts to actually grow meat in a lab. known as ' In vitro meat' , also known as laboratory–grown meat. In recent years, some scientists are experimentally growing in vitro meat in laboratories. (Photo by Spencer Weiner/Los Angeles Times via Getty Images)
© Foto Getty Images/Los Angeles Times

Hoogste tijd een hoopvolle groene toekomst te schetsen. Rolf Heynen onderzoekt maandelijks welke veranderingen nodig zijn om de klimaatcrisis een halt toe te roepen. In deze aflevering het immer actuele gedachtegoed van Willem van Eelen, een van de grondleggers van kweekvlees, om een einde te maken aan honger en dierenleed.

De veeteelt krijgt tegenwoordig bijna overal de schuld van: ontbossing, dierenleed, klimaatverandering, groeiend aantal zoönosen, bodem-, water- en luchtvervuiling, dode zones in de oceanen en het uitsterven van diersoorten. Eén Nederlander had er zijn levensmissie van gemaakt om dierenleed en honger de wereld uit te bannen: Willem van Eelen (1923-2015).

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.