Premium

Puzzelend op ontdekkingsreis langs de hoogtepunten van het Gooi: ’De belangstelling was zo groot dat we het dagen hebben verlengd’

Nienke van der Linden: ,,Ze vroegen of ik iets voor het Gooi wilde bedenken. En ik dacht: waarom niet?’’
© foto’s Mediahuis/Wim Wegman

Wegens succes verlengd: ’T Gooische Rondje, een autopuzzelrit door Huizen, Blaricum, Laren, Hilversum en Gooise Meren. Met spelletjes, weetjes en vooral heel veel bezoekjes aan mooie en soms ook onbekende plekken. Omdat een mens nooit genoeg kan weten van het Gooi, meld ik me aan. Met een volle tank én een smartphone - zonder een van beide kom je namelijk niet ver tijdens deze tocht - zoek ik het startpunt op.

Het is even zoeken naar het begin. Het staat in het welkomstmailtje omschreven als ’Ga naar het parkeerterrein aan de Zomerkade in Huizen’. Een tamelijk ruim begrip, want de Zomerkade is best lang en wemelt van de parkeerterreinen. Of zouden ze, bedenk ik als ik terugrijd, het parkeerterrein beneden bij het strand zijn? Een jongedame wacht daar voor een geel autootje met een geopende achterbak en met posters op de ramen die van een afstandje op die van ’T Gooise Rondje lijken. En inderdaad, Nienke van der Linden, bedenkster van de tocht door het Gooi en gastvrouw van deze dag, helpt me letterlijk op weg. Ik krijg een code waarmee ik de route kan ontsluiten, een telefoonnummer waar ik naartoe kan bellen als ik er niet uit kom, een goodie bag met spullen van enkele gelegenheden waar ik straks langskom, een bingokaart en wat spelmaterialen voor de kinderen. Die ik overigens niet bij me heb. Sterker nog, ik rijd de route alleen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.