Duitse nieuwe besmettingen weer onder de 100 per 100.000 per week

Het aantal nieuwe besmettingen per week is in Duitsland weer onder de 100 per 100.000 inwoners gezakt, melden de gezondheidsautoriteiten. Het aantal nieuwe besmettingen per week is voor de regering de graadmeter voor het opleggen van beperkingen en de sluiting van ondernemingen.

Bondskanselier Merkel heeft recent met haar regering ingegrepen in het vooral door de deelstaten bepaalde coronabeleid om strengere maatregelen te nemen. Ze noemt dat de noodrem. Die noodrem wordt ingezet als er plaatselijk meer dan 100 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners zijn.

Het gaat nu landelijk om 96,5 gevallen en dat is voor het eerst sinds 20 maart. Een week geleden stond het getal nog op 126. Verscheidene deelstaten inclusief de hoofdstad Berlijn hebben al laten weten dat ze in de komende dagen beperkingen willen gaan opheffen.

In Duitsland zijn nu circa 3,57 miljoen besmettingen vastgesteld en de meeste mensen zijn genezen of hadden geen ziekteverschijnselen. Het land van 84 miljoen inwoners telt nu ongeveer 230.000 actieve gevallen. Volgens de autoriteiten zijn sinds de uitbraak van de pandemie in het land ruim 86.000 mensen met of door het virus overleden.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.