Bij badmeester Bart voelde Lesley na haar scheiding weer een eerste kriebel | Over liefde

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer gaat op zoek naar onze diepere zielenroerselen. Bij badmeester Bart voelde Lesley na haar scheiding weer een eerste kriebel.

Lesley was net bij haar man weg toen ze Bart ontmoette. De tijd was nog niet rijp, Lesley had meer aan haar hoofd. Maar drie jaar later kwamen ze elkaar weer tegen. „Alles wat ik toen eigenlijk al voelde, bleek terecht.

Bart is badmeester. Mijn kinderen hebben van hem leren zwemmen. Meteen bij de eerste zwemles van de oudste, dacht ik: wat een leukerd. Al was het maar om hoe goed hij met die kinderen omging. Ze waren allemaal gek op hem, zelfs de kleintjes die doodsbenauwd voor water waren. Hij maakte ze allemaal dapper. We spraken elkaar niet veel. Als ouder zit je aan de kant en alleen als er echt iets besproken moet worden, heb je even contact met de meester.

Ik zie mezelf nog zitten. Een baby van vier maanden in de Maxi-Cosi en mijn zoontje van 5 in het water, terwijl ik kapot ging van verdriet. Mijn man en ik hadden net besloten uit elkaar te gaan. Niemands schuld, het werkte gewoon niet, maar dat neemt niet weg dat je liever samen was gebleven. Tijdens die zwemlessen probeerde ik een beetje rust te pakken. Mijn dochtertje viel vaak in slaap en ik hoefde alleen maar naar mijn spetterende zoon te kijken. En naar Bart natuurlijk, al betekende dat toen nog niet zoveel.

Mijn zoontje ging van badje 1 naar badje 2, zoals dat gaat en van badje 3 uiteindelijk richting A-diploma. Hij had niet in alle badjes les van Bart, maar in de loop van twee jaar was hij regelmatig zijn meester. Later heeft hij me wel eens gezegd dat hij me in die twee jaar op zag bloeien. Ik kwam binnen als een afgetobde ploetermoeder met een gebroken hart. Twee jaar later had ik mijn weg in het leven weer een beetje gevonden en kreeg gelukkig ook weer de hoeveelheid slaap die je met een baby niet krijgt.

De afwikkeling van de scheiding heeft lang geduurd. Dat was eigenlijk het enige dat me nog tegenhield om echt helemaal open te staan voor de rest van mijn leven. Dus toen Bart op een dag net even wat liever naar me lachte dan normaal, klapte ik alleen maar dicht. Later voelde ik me stom dat ik niet had teruggelachen. Nu zou hij vast denken dat ik hem een eikel vond.

Gelukkig deed hij het een week later weer en kreeg ik de kans te laten zien dat ik ook heus een beetje kon flirten. Nou ja, voor wat het voorstelde. Ik liep niet te sjansen ofzo en hij gedroeg zich professioneel. Pas nadat mijn zoontje al zijn diploma’s had gehaald en ik hem vriendelijk bedankte voor alle goede zorgen, zei hij: ’Jij bedankt. Ik hoop je weer te zien’. Nou, gênant moment dus, want ik begon te blozen en hij ontkent het nog steeds, maar volgens mij deed hij dat ook.

Ik heb nog best lang een kriebel in mijn buik gehad van dat moment. Mijn eerste kriebel sinds de scheiding denk ik. Maar ja, zwemles was over en het leven ging door. Ik heb een beetje gedatet, wat niet bijster succesvol was en eigenlijk had ik er ook niet zo’n behoefte aan. De kinderen waren genoeg om mijn hart en mijn handen vol te hebben. Maar tegen de tijd dat mijn dochtertje de leeftijd kreeg dat ze ook naar zwemles zou gaan, schoot Bart door mijn hoofd. Zou hij er nog lesgeven? En waarom zou het er eigenlijk toe doen? Ik wist niet eens of hij single was, laat staan of hij me leuk vond.

Nou ja, dat vond hij dus. Ik kwam met mijn dochtertje de kleedkamers uit en hij was de eerste die we tegenkwamen. Hij lachte breed: ’Hé Lesley! Daar ben je weer’. En toen naar mijn dochtertje: ’Ben je er klaar voor?’ Ze pakte zo zijn hand om met hem mee te lopen. Na de les kwam hij even naar me toe. ’Ze heeft het geweldig gedaan’, zei hij. ’En zou je het leuk vinden om een keer koffie te drinken?’

Mijn dochtertje heeft inmiddels lang en breed haar zwemdiploma’s, maar binnenkort zit ik weer aan de kant. Mijn derde gaat beginnen en in het eerste badje krijgt hij les van niemand minder dan zijn vader.”

Wil jij (anoniem) iets delen Over Liefde? Mail naar yanaika@mediahuis.nl

Lees hier meer Over Liefde

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.