Het gezonde geheim van de cacaopulp

Van afval kun je de lekkerste dingen bereiden. Dat je met het restant na het bereiden van notenmelk lekkere muffins maakt weten veel mensen al. Maar veel onbekender is dat de pulp van de cacaovrucht de basis kan zijn van een heerlijk exotisch drankje.

Pacha de Cacao is bereid met niets meer dan cacaopulp en water. Het zit vol met goede voedingsstoffen en helpt boeren in Zuid-Amerika aan meer inkomen. Zijzelf maken er allang een verfrissend drankje, maar dat bleef lange tijd in de rest van de wereld onbekend.

De bruine zaden van de cacaovrucht, de cacaobonen, worden verkocht om er chocolade van te maken en de pulp wordt vaak weggegooid. Dat is zonde, vinden de makers van Pacha de Cacao. Cacaopulp is niet alleen lekker, het zit ook vol magnesium, kalium, fosfor en vitamine B. Zij persen de pulp lokaal en maken er sap van. Het is zo te drinken, maar kan ook worden gebruikt in smoothies, cocktails/mocktails of sorbetijs.

Pacha de Cacao is o.a. te koop via www.pachadecacao.com, Crisp en Stach

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.