Premium

’Laten we nog eens goed kijken naar het project Weesperschool’; gemeenteraad Weesp wil ’time-out’ om meer informatie te verzamelen over slepend dossier

Wethouder John Vos hield zich doof en blind voor het lawaaiprotest dat de buurt rond de ’Weesperschool’ organiseerde in november 2020.
© Illustratie Frank Muntjewerf
Weesp

Een plantsoen met een speeltuintje, omringd door hoge flats, waarop plotsklaps nog een flat moet verrijzen. Een stuk grond dat volgens omwonenden stilletjes voor een miljoen wordt verkocht aan een projectontwikkelaar. Een achtjarig meisje dat als inspreker de gemeenteraad toespreekt. Een groenplan dat het verdwijnen van het plantsoen compenseert door klimopplanten tegen carports te poten.

Zo maar wat opvallende zaken uit het slepende dossier Weesperschool, waar de gemeenteraad en het buurtcomité al sinds eind 2018 mee worstelen. Geen wonder dat de gemeenteraad de boel even ’on hold’ wil zetten. ,,De raad wil alle feiten uit het dossier op een rijtje hebben om een beter overzicht te krijgen”, vertelt GroenLinks-raadslid Christian Pfeiffer die namens de gemeenteraad het woord voert.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.