Elektronica en vloeistoffen blijven voortaan in de tas op Schiphol

De toeiletspullen mogen voortaan in de handbagage blijven op Schiphol.
© Mediahuis
Schiphol

Het was altijd een gedoe, de veiligheidscheck voor een vliegreis: elektronica en vloeistoffen uit de handbagage halen en daarna alles weer inpakken. Op Schiphol hoeft het niet meer: de securitylanes zijn vanaf nu allemaal voorzien van CT-scans; de oude röntgenapparaten zijn allemaal vervangen.

Een grote stap vooruit in de service voor reizigers en in de veiligheid op Schiphol, meldt de luchthaven. Schiphol is als eerste grote luchthaven ter wereld volledig overgestapt op CT-scans.

Hedzer Komduur, plaatsvervangend directeur Safety, Security en Environment van Royal Schiphol Group.: ,,We zijn hiermee uniek in de wereld. Goed nieuws voor de passagiers, want zij hoeven niet langer hun vloeistoffen en elektronica uit hun tas te halen als ze door de security gaan. Ook voor de securitymedewerkers is het fijn. Met de CT-scan kunnen ze bagage die ze controleren op hun scherm in 3D te bekijken en zelfs 360 graden draaien.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

De vernieuwde securitylanes.
© Schiphol

De modernisering van de verschillende securityfilters begon al in 2015 - toen er werd getest - en is inmiddels afgerond. De vernieuwde Vertrekhal 1 nu operationeel met 21 securitylanes voorzien van CT-scans.

Door een nieuwe verbinding zijn de securitylanes van Vertrekhal 1 eenvoudig uit te breiden met de 14 lanes uit Vertrekhal 2. Zo ontstaat, met in totaal 35 securitylanes, een van de grootste securityfilters ter wereld. Als het in Vertrekhal 1 drukker wordt kunnen reizigers via Vertrekhal 2 lopen wat de doorstroming verbetert.

Meer nieuws uit Amsterdam

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.