Premium

Baarnaar pakt zijn kettingzaag om hulpdiensten te helpen de weg weer vrij te maken; Grote afgewaaide takken van treurwilg door windstoten

Joop Frankena had de klus geklaard, nog voor de brandweer arriveerde.
© Foto Caspar Huurdeman
Baarn

Geen moment twijfelde Baarnaar Joop Frankena dinsdagmiddag om in actie te komen met zijn kettingzaag. Door zware windstoten waren met veel gekraak grote takken afgevallen van een treurwilg aan de openbare weg. De Baarnse Oosterstraat werd versperd. ,, Dit wordt gevaarlijk. Vorig jaar is er met de bliksem ook al een tak uitgewaaid. Een boom heeft geen aan- en uitknop. Hij is oud, het wordt tijd dat er iets nieuws komt”, zegt hij.

Rond kwart over twee rolde de bewoner van de Dotterbloemlaan zijn verlengsnoer uit zijn schuur uit en begon onverstoorbaar te zagen met zijn elektrische gereedschap. Een gealarmeerde medewerker van de gemeente Baarn oordeelde dat de brandweer erbij moest komen. Toen die arriveerde was de klus al geklaard met hulp van buren, die het afgezaagde groen opruimden. ,,De brandweer stapte uit, keek even en kon zo weer weg”, aldus Frankena.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.