Selena Piek: ’Ik ben hier naar Kiev gekomen voor niets minder dan medailles’

Robin Tabeling en Selena Piek (C) in actie op het EK.
© Foto EPA

Verschillende regionale sporters hopen deze zomer in Tokio hun opwachting op de Olympische Spelen te maken. De Gooi en Eemlander volgt onder andere badmintonster Selena Piek tijdens haar voorbereiding.

Yes! Super lekker! Cheryl Seinen en ik hebben zojuist de halve finale van het EK bereikt. Het was echt een heel spannende wedstrijd, maar we hebben super gespeeld. Door dit resultaat heb ik me bovendien weer verzekerd van de A-status van NOC NSF. Daarmee valt toch wel een last van mijn schouders, er stond flink wat druk op. Al zou ik liegen als ik zeg dat ik mezelf die sowieso niet opleg. Ik ben hier naar Kiev gekomen voor niets minder dan medailles. En nu we bij de laatste vier staan, willen we doorpakken ook.

We moeten nu tegen een Engels koppel, als tweede geplaatst. We hebben één keer eerder tegen ze gespeeld, twee jaar geleden in de finale van de Europese Spelen. Die wonnen we, dus we bewaren goede herinneringen aan ze. Maar dat zegt niks. We zijn heel erg aan elkaar gewaagd, het is fifty-fifty.

In de mix - met Robin Tabeling - liep het vanochtend een stuk minder. We hadden een zware loting, tegen een sterk Duits koppel. Donderdag sleepten we de zege in de tweede ronde nog voor de poorten van de hel weg, dat gaf vertrouwen. Maar nu zat het er geen moment in. We hebben er nooit een wedstrijd van kunnen maken, werden van het kastje naar de muur gestuurd. Je hoopt het tij nog te keren, in badminton kan het zomaar ineens omdraaien. Maar we liepen continu achter de feiten aan. Frustrerend. En dan heb je nog krap drie uur om de knop om te zetten voor de volgende partij. Lastig, want eigenlijk kun je wel janken, heb je zin om zwaar depressief in een hoekje te gaan zitten. Als je wint, zit je in de flow, krijg je energie. Maar na een nederlaag ben je doodop. Gelukkig loop ik al tien jaar mee en weet je door al je ervaring hoe je daarmee om moet gaan. Ik ben echt super trots op ’Cher’ en mezelf.

Bovendien pakken we heel waardevolle punten met het oog op plaatsing voor de Spelen. Of de geplande toernooien in Azië doorgaan, is nog hoogst onzeker. Het kan zomaar zijn dat dit straks het laatste kwalificatietoernooi voor Tokio blijkt te zijn geweest. Daarom moet je pakken wat je pakken kan.

Selena Piek

Meer nieuws uit Sport Regionaal