Voorzichtig optimisme over herstel burgemeester Pieter Broertjes. Familie bedankt Hilversummers voor alle kaarten en steun

Pieter Broertjes
© ANP
HILVERSUM

Het gaat voorzichtig de goede kant op met het herstel van burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum. De 68-jarige burgemeester ligt sinds vorige week in het ziekenhuis met een hersenontsteking. De behandeling die Broertjes krijgt slaat aan. Dat meldt de gemeente woensdagmiddag in een verklaring.

’Er zijn tekenen van herstel en vooruitgang zichtbaar bij de burgemeester. De behandeling wordt voortgezet en zodra mogelijk wordt er gestart met de revalidatie. Het volledige herstel van de burgemeester blijft, volgens zijn artsen, onveranderd op minimaal twee maanden staan’, zo staat in de verklaring.

De familie van Pieter Broertjes bedankt de inwoners en belangstellenden voor alle steun. Zijn hebben afgelopen weekeinde de St. Vituskerk bezocht en zijn diep geraakt door de vele kaarten, kaarsjes en bloemen die zij daar aantroffen. ,,De burgemeester wil iedereen ongelofelijk bedanken voor de vele steunbetuigingen. Elke steunbetuiging geeft de burgemeester, maar ook ons als familie, daadwerkelijk steun en kracht”, aldus de echtgenote van de burgemeester.

Pastoor

Pastoor Jules Dresmé opende vorige week na het bekendworden van het nieuws direct de deuren van de kerk om Broertjes te steunen. Andere kerken en de moskeëen volgden zijn voorbeeld.

Locoburgemeester Karin Walters neemt de taken van Broertjes tijdelijk waar. Joan de Zwart-Bloch van de gemeente Blaricum zal de voorzittersfunctie in de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek overnemen zolang Broertjes ziek is.

De gemeente Hilversum geeft over twee weken een update over de toestand van Broertjes. Inwoners kunnen nog steeds kaarten en brieven voor de burgemeester naar de gemeente sturen, postbus 9900, 1201 GM Hilversum.

Lees ook: Pieter Broertjes heeft hersenontsteking en blijft nog twee weken in het ziekenhuis. De Vituskerk opent deuren om te bidden voor herstel van de Hilversumse burgemeester. Pastoor Dresmé: ’Nu heeft hij ónze kracht nodig’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.