Premium

Willem de Zwijger College in Bussum belegt online-bijeenkomst voor docenten na gewelddadigheden door leerlingen; politie adviseert leraren individueel aangifte te doen

Rector Jan Adels van het Willem de Zwijger College in Bussum is nog steeds aangedaan.
© Archieffoto: Studio Kastermans/Alexander Marks
Bussum

De politie heeft docenten van het Willem de Zwijger College in Bussum met klem geadviseerd om individueel aangifte te doen tegen de leerlingen die hen vorige week fysiek en verbaal hebben bedreigd. Dat meldt rector Jan Adels desgevraagd. Adels deelde de leraren het advies gisteravond mee, tijdens een urenlange online-bijeenkomst over de flink uit de hand gelopen examenstunt. Inmiddels hebben twee leerlingen excuses aangeboden.

Het overgrote deel van de in totaal 110 docenten nam woensdagavond deel aan de twee uur durende online-bijeenkomst, waarin ze door de schoolleiding werden geïnformeerd over het belang van het doen van individuele aangifte. Volgens Adels blijft het echter ieders persoonlijke afweging om al dan geen aangifte te doen. „Uiteraard staan we onze docenten hierin bij met juridisch advies”, belooft de rector.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.