Politie heeft nog geen concrete aanwijzingen voor ’schietpartij’ in Muiden; Geen slachtoffers of kogels gevonden, getuigenoproep gedaan

Politie doet onderzoek in en rond de Hellingstraat.
© Foto Michel van Bergen
Muiden

Geen slachtoffer, geen kogels, geen kogelgaten. De politie heeft niets concreets kunnen vinden dat duidt op een schietpartij in de Hellingstraat in Muiden zondagavond. Daarom wordt een getuigenoproep geplaatst. Tips en camerabeelden uit de directe omgeving zijn welkom.

Volgens een woordvoerder van de politie worden er op dit moment camerabeelden onderzocht, maar geven die vooralsnog geen helder beeld van wat er gebeurd is.

Bivakmuts

Volgens een getuige werd er geschoten door iemand met een bivakmuts op en zou die persoon daarna richting de sluis zijn gerend. Ook is er melding gedaan van een groepje van drie mannen dat zich in de buurt ophield, maar om wie het gaan weet de politie niet. ,,En ook niet of zij er daadwerkelijk iets mee te maken hebben. We hopen dat meer mensen iets hebben gezien en zich melden of dat er meer camerabeelden uit de omgeving van de Hellingstraat zijn waarop eventueel iets te zien is.”

Een politiehelikopter heeft zondagavond enige tijd boven Muiden gezocht naar vluchtende mensen, maar niemand kunnen vinden.

Lees ook: Agenten in kogelwerende vesten op zoek naar ’schietende man met bivakmuts’ in Muiden, gebied afgezet

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.