Premium

’Zelfs als het sneeuwt zal het terras woensdag nog vol zitten.’ De horeca staat, net als veel klanten, te popelen om het terras weer open te stellen. Hoe gaat het met de laatste voorbereidingen?

Marco van Velthooven: ,,Je moet niet denken dat we op deze manier winst kunnen maken.”
© ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Hilversum

Woensdag is voor de horeca de grote dag. Dan mogen na zes maanden de terrassen weer open. Horecazaken zijn daarom met de laatste voorbereidingen bezig. „Of we er klaar voor zijn? We zijn al zes maanden klaar!”

„We hebben nieuwe kussentjes, nieuwe planten, kleedjes. We moeten nog wat ramen lappen en dan kunnen we”, vertelt Sander van Veenendaal, die samen met zijn vriendin Marieke Beijersbergen eigenaar is van café De Lindenhof in Soest. Hij is bezig met de laatste inventarisaties. „Ik heb bij mijn brouwerij Heineken bier besteld en dat is nog niet binnen. Maar mij is gegarandeerd dat ik dat voor woensdag heb en daar ga ik ook wel van uit. Maar we zeiden al wel tegen elkaar, als dat er maandag nog niet is, gaan we voor de zekerheid wel een belletje plegen. Die tankwagens rijden nu waarschijnlijk 24/7 rond om de zaken te bevoorraden.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.