Premium

Al maanden gesloten Dierenpark Amersfoort geroerd door steunacties zoals die van de Baarnse Montinischool; ’Dit doet ons financieel goed, maar het is ook een enorme motivatie om door te blijven gaan’

Burgemeester Mark Röell verzorgde het officiële startmoment van de sponsorloop.
© foto capar huurdeman
Baarn

Dierenpark Amersfoort is inmiddels al maanden dicht, maar uit het oog is zeker niet uit het hart. Niet wat betreft de leerlingen van de Baarnse Montinischool in elk geval. Die renden donderdagochtend de longen uit hun lijf bij een sponsorloop ten bate van de dierentuin die het al tijden zonder bezoekers moet stellen. Het Dierenpark is er blij mee. ,,Elke cent telt”, schetst Hylke Steggerda. ,,Dit doet ons financieel goed, maar het is ook een enorme motivatie om door te blijven gaan.”

De nood is hoog bij de dierentuin, zegt Hylke Steggerda van de pr-afdeling. ,,Je moet rekenen, er gaat hier elke dag 25.000 euro uit aan personeelskosten, vaste lasten, voer, dat soort dingen. Elke dag. Dat is een huge bedrag. En daar staan al maanden nul inkomsten tegenover. Dit is echt de moeilijkste periode uit ons bestaan ooit.” Het park is sinds december dicht, na in voorjaar en najaar 2020 ook al periodes noodgedwongen gesloten te zijn geweest. ,,En de periodes dat we wel open waren, hadden we te maken met een hoop restricties.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.