Premium

Motie van afkeuring krijgt geen enkele steun in raad Gooise Meren; Verkoop grond Jan ter Gouwweg aan projectontwikkelaar gaat na venijnig debat gewoon door

Niet bouwen op ’de Jan ter Gouw’ was nooit een optie, maar nu is wel zeker dat er 36 woningen komen op het speelveld.
© Archieffoto Studio Kastermans/Alexander Marks
Naarden

Een venijnig debat woensdagavond tijdens de raadsvergadering van Gooise Meren, met aan de ene kant het GDP en het CDA en aan de andere kant de zeven andere partijen. Inzet: de 36 te bouwen woningen op het speelveld aan de Jan ter Gouwweg. De uitslag laat zich raden. Ondanks verbeten inzet, kansloos verlies voor de twee oppositiepartijen. De motie van afkeuring voor het college van het GDP kreeg dan ook geen enkele medestander.

Het GDP diende in totaal acht moties en amendementen in op het onderwerp, het CDA een. Ze hadden onder andere betrekking op het participatietraject met de omwonenden dat niet juist zou zijn gevoerd, het verminderen van het aantal woningen, het afwijken van de eigen gemeentelijke parkeernorm, de zorgen rond de vervuiling van de grond, het bouwen onder de beeldbepalende bomen en het gebrek aan echte speelruimte in de wijk.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.