Vier woensdagmiddagen dans, muziek en kunst voor de jeugd op Cruyff Court in Hilversum-Noord

Ajax-voetballer Davy Klaassen opende in oktober 2015 het Cruyff Court in Hilvrsum-Noord.
© Studio Kastermans
Hilversum

Woensdag 28 april gaat de eerste Cultuur@CruyffCourts in Hilversum van start. Op vier woensdagmiddagen (van half twee tot half vijf) kan de jeugd tussen de acht en vijftien jaar op het Cruyff Court aan de Stephensonlaan in Hilversum Noord gratis meedoen aan verschillende activiteiten op gebied van dans, muziek en kunst.

Al jaren wordt er gebruikgemaakt van de Cruyff Courts voor sport en spel door jongeren onder begeleiding van de buurtsportcoach of op eigen initiatief. Op 28 april, 5 mei, 12 mei en 19 mei zijn er met Cultuur@CruyffCourts ook culturele en creatieve activiteiten te beleven. Het programma gaat, zo meldt de gemeente, van start met een hiphop dansworkshop van Fit By Rox, en Jong Beatrix laat jeugd ervaren wat fanfare is. In de weken daarna kan er gekozen worden voor een graffiti workshop van Globe en een drumles van Muziekschool Robberts. Talent kan worden ontdekt op het gebied van dans, zang en theater in de musicalworkshop van het Kristaltheater en met de DJ Experience leren jongeren hoe zij met eigen muziek tunes kunnen draaien.

Jeugdfonds

Samen voetballen, turnen, dansen of muziek maken is voor kinderen belangrijk, dat is het afgelopen jaar tijdens de coronacrisis nog meer duidelijk geworden, stelt cultuurwethouder Gerard Kuipers (D66). ,,Met de Cultuur@CruyffCourts willen we het cultureel aanbod voor de jeugd nog eens extra onder de aandacht brengen. Cultuur biedt ook voor kinderen mooie kansen. Maar niet altijd hebben ouders hier voldoende geld voor. Dit mag geen reden zijn dat kinderen hier niet aan mee kunnen doen. Het jeugdfonds Sport & Cultuur kan hierbij helpen, waarbij ouders financiële steun kunnen krijgen zodat hun kinderen wel mee kunnen doen aan culturele activiteiten.”

Samenwerking

Hilversum doet dit jaar voor het eerst mee met het landelijke project Cultuur@Cruyffcourts dat is ontstaan uit een samenwerking tussen de Cruyff Foundation en het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Cultuur@CruyffCourts wordt georganiseerd door de Hilversumse Cultuurcoaches van Stichting Grafisch Atelier, Stichting Omgevingseducatie en Stichting Wonderfeel in samenwerking met jongerenwerkers van Versa Welzijn. De activiteiten worden uitgevoerd door diverse culturele instellingen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.