Premium

’Van Huizen hebben we zo’n cadeautje nooit gekregen’; Blaricum heet 29 bewoners van nieuw zorgcomplex Sherpa welkom met 350 euro

V.l.r.n. Vincent Ohlrichs, Elselien van Selst, Jan Distelblom en Peter Kuijper zijn in hun nopjes met het cadeautje van de gemeente Blaricum.
© Caspar Huurdeman
Blaricum

Andere nieuwe inwoners van Blaricum worden door de gemeente verwelkomt met een brief, een boekje, een bloemetje misschien, maar de 29 bewoners van de Sherpa-zorgappartementen in de Blaricummermeent kunnen zich allemaal verheugen op een welkomstgeschenk van 350 euro. Dat cadeautje is bedoeld als tegemoetkoming in hun verhuiskosten. De nieuwe Blaricummers zijn er blij mee.

Een uitzonderlijke geste, die zijn oorsprong kent bij een verhaal in deze krant, in oktober vorig jaar. Daarin vertelt Vincent Ohlrichs, bewoner van een wooncomplex van Sherpa voor mensen met een niet-aangeboren hersenafwijking aan de Bovenmaatweg in Huizen, over de naderende verhuizing. Zij medebewoners en hij gaan naar een nieuw zorgappartementengebouw in de Blaricummermeent. Die overstap zal gepaard gaan met hoge extra kosten, omdat de bewoners in hun nieuwe behuizing meer zelfredzaam moeten gaan leven. Om dat mogelijk te maken moeten zij zelf huishoudelijke apparatuur als een wasmachine en een magnetron aanschaffen. Voor veel van zijn medebewoners die leven van een minimale uitkering betekent dat een enorme investering, zo vreest Vincent.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.