Scouting Olav in Naarden veilt drie casco vletten om nieuwe boot te kunnen kopen na verwoestende brand

Een van de casco lelievletten die wordt geveild.
Naarden

Scouting Olav in Naarden, die in februari door brand werd getroffen, is druk bezig om het botenarsenaal te vervangen. Komende maandag worden drie casco lelievletten geveild, zodat ze met de opbrengst een nieuwe volledig opgetuigde vlet kunnen kopen.

Jeroen Bolweg, bestuurslid bij de Naardense scouting en veilingmeester bij Bootveiling.com, verzorgt die veiling. ,,Het tuig van deze vletten is verbrand, maar de metalen kuipen kunnen nog gebruikt worden. Door de dubbele luchtkasten zijn ze zo goed als onzinkbaar. Dit soort bootjes zijn erg in trek als grachtenbootjes.”

Goede start

De online veiling sluit maandag en de startprijs van 25 euro is inmiddels opgelopen tot zo’n 500 euro per stuk. ,,Nee, daar kunnen we niet een volledig opgetuigde vlet voor terugkopen, maar het is een goede start. We hebben gelukkig ook nog geld vanuit de crowdfunding. In totaal moeten we drie boten die verbrand zijn vervangen. Het is een hele puzzel.”

De scouting is ook druk bezig met het zoeken naar een nieuwe mast en zeilen voor hun tweemaster Je Moeder. ,,De verzekering heeft voor dit onderdeel inmiddels uitgekeerd. We hebben gelukkig meer boten, dus onze leden kunnen al het water op, maar we hopen zo snel mogelijk weer op volle sterkte te zijn.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.