Premium

’Geen HOV-lijn ten koste van onze kinderen’. Ouders Blaricummermeent eisen veilige oversteekplaatsen

Honderden kinderen uit de Blaricummermeent moeten straks de gevaarlijke HOV-route oversteken om naar school te gaan. Dat moet veilig gebeuren, zo vinden de ouders.
© Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Blaricum

Dat er straks een eindeloze stroom bussen langs hun wijk dendert, daar worden ze niet blij van. Maar dat hun kinderen die weg over moeten steken zonder dat er veilige oversteekplaatsen zijn, dat is voor de ouders van de Blaricummermeent onacceptabel. Daarom zijn ze op de barricaden geklommen, met een spandoek, flyers en binnenkort een petitie.

,,Dit is geen protest tegen de HOV-busbaan, hoewel we daarover niets gehoord hebben toen we hier kwamen wonen, maar een actie omwille van de veiligheid van onze kinderen’’, leggen Robert Munts en Lotte Jager uit. Zij zijn enkele van de ouders die deze week in het geweer kwamen nadat tot hen was doorgedrongen wat de consequentie zou zijn van de aanleg van de HOV-lijn door hun ’achtertuinen’. Die lijn voor snel openbaar vervoer tussen Huizen en Hilversum wordt aangelegd over de Aristoteleslaan en de Stroomzijde, de wegen die de Blaricumse Bijvanck scheiden van de Blariummermeent.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.