’83-jarige moeder’ zorgt voor opening van de veelbesproken brug aan de Bergseweg in Vreeland. Maar de vraag is voor hoelang

© mediahuis
Vreeland

Fietsers en wandelaars kunnen voor even weer over de brug op de Bergseweg in Vreeland. De brug werd 8 maanden geleden gebouwd, maar al een paar dagen sloot de gemeente tot ongenoegen van veel buurtbewoners de brug om dat hij te steil zou zijn.

Bij het begin en eind van de brug zijn de relingen weggezaagd en daarnaast zijn klinkers neergelegd waardoor men handig op de brug kan komen. Hierdoor kunnen wandelaars en ook fietsers - door even af te stappen - na een voor veel Vreelanders ergerlijk lange tijd, weer hun weg vervolgen.

Projectontwikkelaar Krijn-Jan Driessen, eigenaar van de brug, stelde eerst niet te weten wie het gedaan had, maar vond na enkele uren toch de ‘dader’.

,,Mijn moeder heeft een klusjesman ingehuurd. Zij woont net achter de brug. Ze is 83 en was het zat om steeds over de betonblokken te klimmen om naar het dorp te komen”, vertelt de Vreelander, die het wel een goede oplossing vindt. ,,Prima toch? Nu kunnen de mensen er tenminste langs. Dit heeft lang genoeg geduurd. Een brug is er om overheen te rijden.”

(Tekst gaat door onder de foto)

,,We hoorden dat hij open was, dus we dachten, we wagen het erop”, zeggen wielrenners woensdag.
© mediahuis

’Onwenselijk’

De gemeente laat via een woordvoerder aan RTV Utrecht woensdag echter weten dat ze de huidige situatie zoals die nu is ‘zeer onwenselijk’ vindt.

,,De ontwikkelaar, die eigenaar is van de brug en dus verantwoordelijk voor het gebruik ervan, hebben wij vandaag aangeschreven om per direct maatregelen te nemen waarmee het gebruik van de brug wordt beëindigd. In de tussentijd willen wij benadrukken dat het onveilig is en strafbaar om van deze mogelijkheid gebruik te maken. We hebben bij de brug niet voor niets borden met 'Verboden toegang' geplaatst."

Driessen vroeg voordat hij bouwde een vergunning aan voor de brug. De gemeente keurde de bouwtekeningen goed. Nadat de brug gebouwd was meende die echter dat hij te steil is en gevaar kan opleveren omdat je tegenliggers niet voldoende kan zien aankomen.

De gemeente vindt dat Driessen met een oplossing moet komen. Driessen stelt dat hij meerdere voorstellen heeft gedaan, maar dat daar niet op wordt ingegaan.

© mediahuis

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.