Premium

Jonge ondernemer Tim de Jong (29) heeft een vliegende start gemaakt met zijn winkel-op-wielen Enkelt Vers. ’Rond Pasen werkte ik van ’s ochtends zes tot ’s avonds half tien’

Aan de achterzijde de ’kaaswinkel’ van Enkelt Vers.
© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Huizen

Eigenaar Tim de Jong (29) van het kersverse bedrijf Enkelt Vers is er aangenaam door verrast. Hij maakte een vliegende start met zijn rijdende delicatessenwinkel. „Ik had gerekend op een zware eerste periode met veel tegenvallers. Die zijn er wel maar de positieve reacties overheersen”, stelt de jonge ondernemer. Op 1 maart reed hij voor het eerst met zijn witte bestelbus vol met ambachtelijke (vers)producten door het Gooi. „Het liep storm met de Paasdagen.”

Voor de winkel van zijn vader, Huizer Keurslager Peter de Jong, geeft hij een rondleiding door zijn mobiele winkel. Geroutineerd schuift hij de rechter zijdeur van zijn bus open. We zien vers bereide maaltijden, vlees en vleeswaren netjes opgestapeld in een koelrek. Ernaast een rieten mand met grote glazen potten verse soep. De deuren aan de achterzijde van de bus bieden toegang tot zijn kaaswinkel. De gele en witte versproducten liggen verspreid over een viertal planken, boven de kaas nog eieren en koffie. Op ’aanrechthoogte’ liggen snijplanken en -messen naast een weegschaal en inpakfolie. Achter de schuifdeur aan de linkerzijde het wijnassortiment: wit, rood, champagne afkomstig uit Frankrijk tot Chili en Moldavië. Alles is overzichtelijk en efficiënt ingericht in zijn winkel-op-wielen. Op de zijkant van de bus prijkt het bedrijfslogo van Enkelt Vers, net als op zijn zwarte katoenen werkschort. „Goed hè? Een oom van mij is stoffeerder, die heeft het erop geborduurd”, lacht hij.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.