Gemeente Breda geeft geen vergunning voor 538 Oranjedag

De gemeente Breda geeft geen vergunning voor het evenement 538 Oranjedag dat zaterdag zou plaatsvinden in de stad. Er zouden 10.000 mensen worden toegelaten bij het festival, in het kader van de Fieldlab-testevenementen.

Burgemeester van Breda Paul Depla zegt dat het festival niet kan doorgaan omdat de veiligheid in het geding kwam. "De politie krijgt steeds meer signalen dat de 538 Oranjedag voor- en tegenstanders van het coronabeleid en de Fieldlabs aan zal trekken met alle veiligheidsrisico’s van dien. Als burgemeester sta ik pal voor de veiligheid van de politieagenten, omwonenden en bezoekers van het evenement. Ik betreur het, maar op basis van deze informatie kan ik niet anders dan geen vergunning verlenen voor 538 Oranjedag op 24 april op het Chasséveld."

Radio 538 werd door het kabinet en Fieldlab gevraagd om mee te doen aan een testevenement. De evenementen worden gebruikt om informatie te verzamelen over het veilig bezoeken van festivals. De zender Radio 538 werkt aan een alternatief. Mensen die kaarten hebben gekocht, krijgen het geld terug.

Medewerkers van het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis startten zaterdag een petitie om ervoor te zorgen dat het feest niet zou doorgaan. Ze kregen veel bijval, meer dan 360.000 mensen hebben hun handtekening gezet.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.