’De rentree van Yvette Broch betekent ook dat dat ten koste gaat van iemand anders, zo kort voor de Spelen. Lullig’, vindt Angela Malestein dat

Angela Malestein.

Verschillende regionale sporters hopen deze zomer in Tokio hun opwachting op de Olympische Spelen te maken. De Gooi- en Eemlander volgt enkele van hen tijdens hun voorbereiding. Zo ook handbalster Angela Malestein.

De laatste oefentrip met Oranje voordat we aan de voorbereiding op de Spelen beginnen, zit erop. Het was niet best wat we hier in Kroatië hebben laten zien. Vooral tegen Brazilië (19-25) zakten we gewoon echt door de ondergrens. Dat mag niet gebeuren. Natuurlijk misten we veel dragende speelsters. Omdat er na de Bundesliga-wedstrijd tussen mijn oude cluppie Bietigheim en Dortmund iemand positief was getest, moesten zeven internationals veertien dagen in quarantaine, waaronder Kelly Dulfer, Danique Snelder en Laura van der Heijden. Dat zijn natuurlijk niet de minsten. Maar dat mag geen excuus zijn voor het niveau dat we haalden. Soms spelen we een fase écht heel goed en dan ineens weer dramatisch slecht. Goed, slecht, goed, slecht. Dat wisselvallige moet eruit, willen we in Tokio een rol van betekenis spelen. We weten wat ons te doen staat. Het moet constanter. Werk aan de winkel dus.

Positief is de terugkeer van Yvette Broch. Natuurlijk is ze er lang tussenuit geweest, maar het is wel een meid met veel kwaliteiten. Haar rentree betekent echter ook dat dat ten koste gaat van iemand anders, zo kort voor de Spelen. Dat is lullig. Zeker als je er de laatste tijd altijd bij hebt gezeten en nu je plekje moet afstaan. Ik weet niet hoe ik daar zelf mee om zou gaan, maar dat ik niet blij zou zijn is zeker. Maar ja, dat is topsport hè. Keihard. Het is het nationale team en daarin horen uiteindelijk ook gewoon de beste speelsters van Nederland te spelen.

We vliegen nu vanuit Zagreb terug naar Amsterdam en rijden dan direct door naar Papendal. Daar trainen we nog tot en met woensdag en dan vlieg ik weer naar Hongarije. Met Ferencvaros hebben we nog alles om voor te spelen. We staan in de ’final four’ van de beker en hebben nog een kansje op de landstitel, al is Györ - de regerend Champions League-winnaar - normaal wel een maatje te groot. Eind mei is het seizoen daar afgelopen. Dan eerst hopelijk een korte vakantie, om even bij te tanken, en dan gaat de focus volledig op Tokio. Ik kijk ernaar uit.

Angela Malestein

Meer nieuws uit Sport Regionaal