Gooise Meren gaat strijd tegen waterplanten in IJmeer aan samen met negen andere gemeenten; Maaiovereenkomst voor onbepaalde tijd

Fonteinkruid maaien op het Eemmeer.
© Archieffoto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Gooise Meren

Voor het maaien van waterplanten in het IJmeer is de gemeente Gooise Meren een samenwerking aangegaan met negen andere gemeenten rond het IJmeer en het Markermeer

De overlast van waterplanten voor de waterrecreatie is al jaren een groeiend probleem op zowel het IJmeer als de verschillende Randmeren. Op het IJmeer wordt door de aanliggende gemeenten al gemaaid als korte termijn oplossing, maar er was behoefte aan meer coördinatie tussen de verschillende dorpen en steden.

Hoorn

Onder leiding van de Provincie Noord-Holland zijn de gemeenten Amsterdam, Almere, Drechterland, EdamVolendam, Enkhuizen, Gooise Meren, Hoorn, Koggenland, Stede Broec, en Waterland een samenwerkingsverband aangegaan voor het maaien van de waterplanten. Hoorn heeft zich aangeboden als coördinerende gemeente en gaat direct na ondertekening van de overeenkomst aan de slag met de voorbereidingen voor het maaien dit jaar.

De samenwerking geldt voor onbepaalde tijd, maar kan door gemeenten na drie jaar opgezegd worden. Het maaien zelf en de bijdrage aan de coördinatie door de gemeente Hoorn, gaat Gooise Meren 10.000 euro per jaar kosten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.