Premium

De Alliantie komt met ’maximaal’ bouwplan met 56 woningen aan de voet van de Soester Eng; ’Meer past echt niet, als je rekening wil houden met bomen en eisen van omwonenden’

Het woningbouwplan de De Alliantie, met links de Molenstraat, onder de Nieuweweg, boven de volkstuinen en rechts de Enghenbergsteeg.
© illustratie de alliantie
Soest

Het is met passen en meten, maar er passen 56 woningen op het terrein van de vroegere Soester gemeentewerf aan de Molenstraat. ,,En dat is ook echt het maximaal haalbare”, schetst Doeschka Bos van woningverhuurder De Alliantie. ,,Wel als je de bijzondere bomen wil laten staan en rekening houdt met wat de omwonenden nog haalbaar vinden qua bouwhoogte.”

De Alliantie, de gemeente Soest en de omwonenden hebben inmiddels diverse praatsessies achter de rug om een woningbouwplan te krijgen waar iedereen mee uit de voeten kan. Het heeft geleid tot een woningbouwplan dat deze week door De Alliantie aan de gemeenteraad werd gepresenteerd. Vier bouwblokken in een vooral heel erg groene setting, een smalle toegangsweg, half verharde parkeerplaatsen, veel gras en kruidenrijke velden, veel bomen, greppels en een wadi. Belangrijk, want de bouwlocatie ligt aan de voet van de Soester Eng en bij een regenbui komt er nu eenmaal een hoop water naar beneden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.