Premium

Soesters mogen nog reageren op zonneweides en windturbines in de polder, maar tot nu toe is bijna niemand positief: ’Wat een belachelijk idee, daar gaat onze natuur’

Wie weet ziet de Soester polder er in de toekomst zo uit voor de overvliegende vogels.
© illustratie gemeente soest
Soest

Soesters kunnen vier dagen langer dan gepland hun mening geven over de door de gemeente geopperde locaties voor windturbines en weilanden vol zonnepanelen. En nee, dat is niet omdat Soest nog altijd blijft hopen dat er ook positieve reacties komen, zoals iemand op sociale media enigszins grappend opmerkt. Maar desalniettemin: het aantal fans van zonneweides en windturbines moet met een lantaarntje worden gezocht in de stortvloed van negatieve geluiden.

’Wat een belachelijk idee, daar gaat onze natuur’, roept de een. ’Ieder weldenkend mens is tegenstander van windmolens. Gebruik daken van bedrijven voor panelen of aardwarmte. Is gratis energie!’, zegt de ander. ’Echt Soest weer... Ga je ook eens verdiepen in waterstof, dat wordt de toekomst’, roept nummer drie, en de volgende vindt: ’Houd ’onze’ weilanden groen! Dit is veel beter voor mens, dier, milieu en onze mooie omgeving.’ En zo gaat het nog wel een heel lage tijd door op www.denkmeeover.nl/zonenwindsoest.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.