Kokende pan zorgt voor rookalarmmelding in restaurant in Baarn, bewoners boven restaurant en twee katten moeten nacht elders doorbrengen

© Caspar Huurdeman
© Caspar Huurdeman
© Caspar Huurdeman
© Caspar Huurdeman
1/4
BAARN

In een barbecuerestaurant aan de Nieuwstraat in Baarn is in de nacht van dinsdag op woensdag het rookalarm afgegaan. Dit werd veroorzaakt door een pan met kokend vet op het fornuis. De melding werd rond kwart voor vier ’s nachts ontdekt.

De vijf bewoners van de woningen boven het restaurant werden gewekt door een rookmelder. Bij eerste inspectie wisten zij de bron van de rookmelding niet te vinden, toch besloten zij de hulpdiensten in te schakelen.

De brandweer ontdekte dat het restaurant op de begane grond vol blauwachtige rook stond. Het kostte de brandweer enige tijd en moeite om het restaurant, dat goed beveiligd was, binnen te treden. Eenmaal binnen bleek dat een grote pan, vermoedelijk met frituurfet, stond te koken op het fornuis. Het kokende vet zat tegen een brand aan, zo zei een lid van het brandweerkorps tegen een persfotograaf op locatie.

© Caspar Huurdeman

Een bewoner van de woningen boven het restaurant is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis voor verdere zorg. Verder zijn alle bewoners, inclusief hun twee huisdieren, ongedeerd. Zij moesten wel de nacht elders doorbrengen. Stichting Salvage is opgeroepen om te assisteren om een overnachtingsplek voor de bewoners te vinden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.