’Hart voor Naarden-Vesting’ wil leefbaarheid én levendigheid van stad bevorderen; Tweede bewonersplatform in vesting opgezet uit onvrede met beleid eerste bewonersplatform

Jos Kleiss op de plek waar de eventuele ringweg moet komen.
© Foto Mediahuis
Naarden

’Hart voor Naarden-Vesting’. Zo heet het nieuwe bewonersplatform dat Thijs Cobben en Jos Kleiss hebben opgericht uit onvrede over het beleid en de gang van zaken rondom het bestaande Bewonersplatform Naarden-Vesting.

Op de website van het nieuwe bewonersplatform schrijven de initiatiefnemers dat er door het bestaande platform ’weinig gecommuniceerd wordt over de standpunt vorming en er geen ruimte is voor andersluidende meningen, dan de meningen van een kleine groep die dit instrument gekaapt heeft. Steeds meer inwoners lijken zich steeds minder in het nogal eenzijdige geluid van dit comité te herkennen’.

Thijs Cobben.

Het feit dat het al bestaande bewonersplatform zich welwillend heeft uitgesproken voor een onderzoek naar een rondweg rond de vesting, was voor Cobben en Kleiss de druppel. Zij vinden het nu tijd voor de oprichting van ’een open en democratisch platform om de leefbaarheid én de levendigheid van Naarden en haar vestingwerken te bevorderen’. De twee zeggen iedereen met hart voor de vesting bij elkaar te willen brengen om vanuit een zo breed mogelijk scala aan opvattingen en belangen te werken aan verbetering van Naarden-Vesting.

Het nieuwe platform is nog op zoek naar mensen die actief willen bijdragen aan de doelstellingen van Hart voor Naarden-Vesting. Zodra alle aanmeldingen verzameld zijn, komt er volgens de website een online bijeenkomst. www.hartvoornaardenvesting.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.