Tindalvilla in Bussum heeft haar hoofd terug; Crowdfunding moet nieuwe toren van 55.000 euro deels bekostigen

De monumentale Tindalvila heeft haar toren weer terug.
© ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Bussum

De Tindalvilla in Bussum heeft haar hoofd weer terug. Dinsdagmiddag rond twee uur werd de grote toren met een kraan op het rijksmonument aan de Nieuwe ’s-Gravelandseweg gehesen.

De toren staat al een paar maanden in de tuin van de villa waar hij helemaal in oude stijl werd gebracht. Zo zijn onder andere in de afwerking van de toren dezelfde figuurtjes te zien die ook in de balkons en in het hout rondom de erker van de villa zijn verwerkt. Op het dak van de toren een met de handgemaakt ornament (piron).

(Tekst gaat door onder de foto)

Figuurtjes uit de erker van de villa komen terug in het hout van de toren.
© ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

De nieuwe toren en de afwerking binnen met het terugplaatsen van een replica van de oude wenteltrap kosten bij elkaar 55.000 euro. Bewoner Hans Roelofsen komt nog zeker 20.000 euro te kort. Daarom heeft hij een crowdfunding opgezet. Als het hem lukt in ieder geval 10.000 euro bij elkaar te krijgen, dan draagt het Prins Bernhard Cultuurfonds ook 10.000 euro bij.

Op zondag 27 juni, als de afwerking gereed is, wil Roelofsen de toren om 15.00 uur publiekelijk presenteren. Zeven koperblazers van het NedPho geven een concert in de achtertuin, nadat drie van hen eerst ’hoog van de toren hebben geblazen’.

Meer informatie via www.tindal.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.