Premium

Stiekem sluipen door de Soester polder? De pakkans blijft nihil; Wethouder wil nog wel af en toe controleren, maar de burgemeester heeft andere prioriteiten

De A.P. Hilhorstweg is deels alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.
© archieffoto studio kastermans
Soest

De kans om betrapt te worden blijft minimaal voor illegaal sluipverkeer tussen Soest en Amersfoort. Af en toe een keertje handhaven voor het schrikeffect, dat is het maximale wat de Soester wethouder Nermina Kundic de gemeenteraad wil toezeggen. Reken nergens op, laat burgemeester Rob Metz meteen doorschemeren. ,,Want zo ken ik nog wel wat meer prioriteiten voor de politie...”

De Peter van den Breemerweg en de A.P. Hilhorstweg in de polder staan bekend als sluiproute tussen Soest en Amersfoort. Bovendien worden de polderwegen gebruikt door bijvoorbeeld kopers van een nieuwe auto die even willen uitproberen hoe hard hij kan en hoe goed de remmen het doen. Volgens wethouder Nermina Kundic valt het echter allemaal wel mee met de overlast: ,,We krijgen gemiddeld één melding per jaar.” Hoeveel auto’s er daadwerkelijk in de polder rijden is bij gebrek aan tellingen onduidelijk, maar mensen die even langs de weg gaan staan zien er een hoop voorbijkomen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.