Premium

Azor Matusiwa mist de ’Derby van het Noorden’ na rode kaart. ’Ik was verbaasd dat Bas Nijhuis erin meeging. Hij stond er bovenop en staat bekend als iemand die veel toelaat’

Een balende Azor Matusiwa heeft zojuist zijn tweede gele kaart ontvangen van scheidsrechter Bas Nijhuis.
© Foto ANP
Groningen

Hilversummer Azor Matusiwa maakte afgelopen zaterdag zijn comeback in de basis van FC Groningen, na langdurig blessureleed. De rentree van de middenvelder was echter van korte duur.

Ruim twee maanden lang zag Azor Matusiwa lijdzaam toe hoe zijn ploeggenoten bij FC Groningen het ervan afbrachten, nadat hij eind januari een vervelende enkelblessure opliep. Na eerder al in te zijn gevallen bij RKC, keerde de Hilversummer (22) thuis tegen Willem II terug in de basiself van Danny Buijs, die hem ook meteen weer captain maakte. Na een kwart wedstrijd zat het er echter alweer op voor de verdedigende middenvelder, die na twee gele kaarten moest inrukken. Als gevolg daarvan zal hij zondag opnieuw toeschouwer zijn als de Groningers het in eigen huis opnemen tegen SC Heerenveen. Matusiwa is voor de altijd beladen ’Derby van het Noorden’ geschorst.

Meer nieuws uit Sport Regionaal