Amerikaanse oud-buitenlandminister Pompeo naar Fox News

De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo gaat aan de slag bij Fox News. Het conservatieve televisienetwerk kondigde dat donderdag (lokale tijd) aan.

"Ik ben van plan om de kijkers een eerlijk, no-nonsense beeld te geven van geopolitieke, internationale betrekkingen en het 'America First'-beleid dat heeft bijgedragen aan het uitstippelen van de koers voor ongekende Amerikaanse welvaart en veiligheid", zegt Pompeo in een verklaring van de zender. Wat zijn precieze rol wordt, is niet bekendgemaakt. Zijn eerste bijdrage zal hij vrijdag leveren in het praatprogramma Fox & Friends.

Topvrouw Suzanne Scott van Fox News roemt de voormalige minister en oud-congreslid als "een van Amerika's meest erkende en gerespecteerde geluiden op het gebied van buitenlands beleid en nationale veiligheidskwesties". Ze zegt uit te kijken naar zijn bijdragen op de verschillende platforms van Fox News.

Pompeo werd in april 2018 minister van Buitenlandse Zaken onder voormalig president Donald Trump. Hij was eerder directeur van de buitenlandse inlichtingendienst CIA.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.