Premium

Mondkapjesplicht zet streep door ’alcoholboete’ van 1360 euro voor twaalf ondernemers in Gooise Meren; Bij volgende controles geen waarschuwingen meer

Gooise Meren

Twaalf slijterijen en supermarkten die eind vorig jaar een boete kregen van 1360 euro voor het niet vragen naar legitimatie bij de verkoop van alcohol, hoeven toch niet te betalen. Dat heeft het college van Gooise Meren alsnog besloten, blijkt uit een raadsmededeling.

’De tijd van waarschuwen is voorbij’ zei burgemeester Han ter Heegde afgelopen februari nog bij de behandeling van een motie die opriep de boete kwijt te schelden. Zijn standpunt kon rekenen op een meerderheid van de raad. Indieners van de motie, Groep VN, VVD en Hart voor BNM, meenden juist dat de timing van de controle helemaal verkeerd was. Door de invoering van de mondkapjesplicht was het inschatten van leeftijden voor ondernemers extra lastig. Het college vindt dat nu ook. Gezien de samenloop van legitimatieplicht met de mondkapjesplicht, legt de gemeente daarom eenmalig toch geen boete op.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.