Gooise Meren sluit Bussums bedrijfspand waar twee wapens, 9800 amfetamine pillen, wit poeder en kilo’s hennep en hasj gevonden werden; 47-jarige Laarder al eerder aangehouden

© Archieffoto ANP
Bussum

De vondst van grote hoeveelheden (hard)drugs en twee wapens, heeft burgemeester Han ter Heegde doen besluiten om een bedrijfspand aan de Karel Doormanlaan in Bussum voor twaalf maanden af te sluiten.

Bij de gemeente en politie waren begin vorig jaar al anonieme meldingen binnengekomen over het bewuste bedrijfspand. Er zouden nauwelijks bedrijfsactiviteiten plaatsvinden die passen bij soortgelijke inrichtingen. ’s Nachts zou het pand wel bezocht worden door mannen in dure auto’s.

Dwangsom

Na onderzoek door de politie zijn afgelopen zomer in het gebouw goederen aangetroffen waarvan het aannemelijk is dat die bedoeld waren voor (het faciliteren van) de productie van drugs of de handel in drugs. De burgemeester heeft toen een last onder dwangsom opgelegd voor strafbare voorbereidingshandelingen inzake de Opiumwet.

Wit poeder

Op 11 maart werd een 47-jarige Laarder aangehouden bij een routine controle. In zijn auto werd 600 gram hasj aangetroffen. Daarop besloot de politie zijn bedrijfspand aan de Karel Doormanlaan in Bussum te doorzoeken. Daar trof de politie 9800 pillen amfetamine (speed, harddrugs), 1,5 kilo hasj, 5,5 kilo hennep, 500 kilo wit poeder dat vaak gebruikt wordt bij de vervaardiging van harddrugs, een vuurwapen, 15 dozen met patronen en een stroomstootwapen aan.

In hechtenis

Al deze goederen zijn in beslag genomen en de 47-jarige man uit Laren is aangehouden. Donderdag 25 maart is door de rechtbank besloten dat de verdachte negentig dagen langer in hechtenis moet blijven. Per 2 april is het bedrijfspand voor twaalf maanden gesloten. De gemeente hoopt zo de bekendheid van dit pand in het drugscircuit te doorbreken en de rust in de buurt terug te brengen.

Lees ook: Man uit Laren aangehouden om vuurwapen, drugs en stroomstootwapen

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.