Premium

’Doe anders de oude Kostverlorenflat maar terug’; buurt rond winkelcentrum Hogeweij zwicht niet voor ’dreigementen’ van gemeente Weesp over nog meer hoogbouw; Ymere houdt vol dat lager echt niet kan

Het lichtgrijze gedeelte naast de garageboxen is de zogenoemde plint, die voor twee bouwlagen telt. Op de achtergrond de Casparushof.
© Foto Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden
Weesp

Weespers die in de wijk Hogewey wonen, vlakbij het winkelcentrum, zijn op z’n zachtst gezegd niet blij met het plan van de gemeente om toe te staan dat een nog te bouwen flat nóg hoger wordt. Het voorstel staat een beetje verstopt op de agenda van de commissie SOB die dinsdag vergadert, ontdekten de verontwaardigde bewoners. Het heet ’aanpassing van het ruimtelijk kader Kostverlorenlocatie’. De tegenstanders trappen er niet in en slijpen de messen.

Na de sloop van de imposante Kostverlorenflat in 2015 zou er laagbouw terug komen op die plek. Dat bleek niet haalbaar. Jaren later lag er ineens een plan voor twee fors uit de kluiten gewassen appartementengebouwen, plus één die twee deels óp het winkelcentrum Hogeweij wordt gebouwd. Daar voert de buurt nu al geruime tijd actie tegen, want wat krijg je dan? Een flat, ongeveer net zo hoog als wat er stond, aldus de omwonenden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.