'Winkelende Duitsers weggestuurd bij outletcentrum Roermond'

Designer Outlet Roermond, het naar eigen zeggen grootste outletcentrum van Europa, heeft op eerste paasdag enkele winkelende Duitsers moeten wegsturen die zonder afspraak voor de deur stonden. Ook komen er veel telefoontjes en e-mails binnen van mensen die dit paasweekend willen komen winkelen, zo laat het outletcentrum weten.

Het winkelcentrum is op feestdagen ook populair bij de oosterburen, maar die hebben net wat andere coronamaatregelen voor winkelen dan Nederland. In Nederland geldt winkelen op afspraak. Daarvoor moet je minstens vier uur van tevoren een afspraak gemaakt hebben en geldt een maximumaantal bezoekers, afhankelijk van de grootte van de winkel. In Duitsland kun je ter plekke reserveren, aldus het outletcentrum. Ook vragen sommige Duitsers of ze ook mogen komen winkelen als ze een sneltest met een negatief coronaresultaat kunnen laten zien, maar dat mag ook niet in Nederland.

Niet alle 185 winkels in het outletcentrum zijn dit paasweekend open, maar de geopende winkels zijn waarschijnlijk wel volgeboekt, vermoedt het outletcentrum. Niet bekend is hoeveel mensen er precies komen winkelen dit weekend.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.