Premium

Directeur René Stumpel van Gooise GGD hoopt dat sneltesten helpen bij het veilig openen van de samenleving. ’Of we na het vaccineren van corona af zijn is de grote vraag’

Directeur GGD Gooi en Vechtstreek René Stumpel (r) opende maandag de tweede vaccinatielocatie in het Gooi in Hilversum.
© Archieffoto: STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS
Bussum

Corona is het eerste waar hij aan denkt als hij ’s morgens wakker wordt. Al meer dan een jaar houdt het virus René Stumpel, directeur publieke gezondheid van de GGD Gooi en Vechtstreek, dagelijks bezig. Elke ochtend bekijkt hij de actuele besmettingscijfers in zijn regio en die blijven te hoog. Zijn grootste zorg is nu hoe de samenleving weer veilig open kan. ,,De sneltesten die er nu aankomen gaan daarbij hopelijk helpen”, zegt Stumpel.

Het vaccinatietempo kan wat hem betreft niet snel genoeg omhoog. Zelf is de 63-jarige GGDdirecteur nog niet geprikt. ,,Ik moet gewoon wachten tot mijn leeftijdsgroep aan de beurt is.” Deze week opende hij met burgemeester Pieter Broertjes de tweede GGDpriklocatie van de regio in Hilversum. Begin mei komt daar een derde bij. Die wordt opgebouwd op het parkeerterrein van Golfbaan Naarderbos aan de IJsselmeerweg in Naarden. In Huizen op het terrein van Visio staat ook een groot prikpaviljoen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.