Derde vaccinatiepaviljoen opent begin mei in Naarden; GGD noemt parkeerterrein voormalige golfbaan toegankelijke locatie

Op het terrein van Visio in Huizen wordt al sinds januari gevaccineerd.
© Archieffoto Studio Kastermans/Alexander Marks
Naarden

GGD Gooi en Vechtstreek opent begin mei een derde vaccinatiepaviljoen op het parkeerterrein P3 van Golfbaan Naarderbos aan de IJsselmeerweg in Naarden. De GGD noemt het een ’centrale en toegankelijke locatie waar zorgvuldig rekening gehouden kan worden met de benodigde veiligheidsmaatregelen’.

De golfbaan en de parkeerplaats zijn onderdeel van Nedstede, dat deze locatie beschikbaar stelt. Michael van de Kuit, de eigenaar van Nedstede, vindt het vanzelfsprekend dat zijn bedrijf een bijdrage levert aan de strijd tegen corona. ’Het is fijn dat we dat kunnen doen door ons parkeerterrein ter beschikking te stellen’, aldus Van de Kuit in het persbericht van de GGD.

In het derde paviljoen wordt straks net als in Huizen en Hilversum ook zeven dagen per week tussen 08.00 en 20.00 uur gevaccineerd. Vanaf half mei kan de GGD Gooi en Vechtstreek dan in de drie paviljoens samen maximaal 3600 prikken per dag zetten. Dit is volgens de GGD conform de landelijke planning en gebaseerd op de verwachte hoeveelheid beschikbare vaccins.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.