Renovatie van gevel en zijvleugels station Naarden-Bussum gaat van start; Zomer 2022 moet ook de westelijke entree klaar zijn

Op 9 april start de renovatie van de gevel van station Naarden-Bussum.
© Foto NS
Bussum/Naarden

De renovatie van de gevel en de zijvleugels van station Naarden-Bussum begint vrijdag 9 april. De opknapbeurt neemt naar verwachting een jaar in beslag. Daarna worden de ruimtes in de zijvleugels verhuurd.

Volgens de NS zal de overlast beperkt blijven, omdat het meeste werk plaatsvindt buiten de looproutes van de reizigers. Ook vindt het werk gefaseerd plaats, zowel binnen als buiten.

De renovatie van het station is al even bezig. Zo is er vorig jaar een nieuwe doorgang gemaakt bij de AH to go richting perron 1. Dit perron is tevens verbreed en opnieuw ingericht. De stationshal is inmiddels voorzien van een nieuwe vloer.

(Tekst gaat door onder de foto)

De aanleg van de tegelvloer twee jaar geleden.
© Archieffoto Stduio Kastermans/Leon Dakkus

Daarnaast zijn er plannen om het station nog beter toegankelijk te maken voor reizigers door een nieuwe toegang te creëren aan de westzijde (nu de achterzijde) van het station. Bij deze toegang komt een nieuwe fietsenstalling en een plein voor Kiss & Ride. Ook komt er een nieuw P+R terrein met kentekenherkenning en plek voor 97 auto’s, waaronder 4 plekken met laadpunten voor elektrische auto’s.

(Tekst gaat door onder de foto)

Zo komt de westelijke entree er ongeveer uit te zien.
© illustratie gemeente Gooise Meren

De voorbereidende werkzaamheden voor het parkeerterrein zijn inmiddels begonnen. De verwachting is dat het P+R terrein deze zomer klaar is. Na de zomer begint ProRail met de aanleg van de Kiss & Ride-strook, de fietsenstalling, de nieuwe westelijke toegang en de aanleg van groen. Al deze werkzaamheden zullen naar verwachting in juni 2022 zijn afgerond.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.