Premium

’Had ik het maar aan mijn juf kunnen vertellen’. Natasja Froger en Ramona Beemsterboer willen ’vergeten kind’ uit isolement halen via Heppie in de Klas. ’Na Blaricum de rest van het land’

Natasja Froger en Ramona Beemsterboer willen ’vergeten kind’ uit isolement halen via Heppie in de Klas.
© Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Blaricum

Ook in het welvarende Blaricum zijn er kinderen die te kampen hebben met multi-problematiek in de thuissituatie. Ze hebben geen sticker op hun voorhoofd, dus herken je ze meestal niet. Niet op straat, niet op school. Toch zijn juist deze kinderen enorm gebaat bij mensen om zich heen die oog voor hen hebben, bij wie ze hun verhaal kwijt kunnen. Precies dat probeert Heppie in de Klas te bereiken, eerst in Blaricum en daarna in de rest van het land.

Blaricum heeft de eerste gemeenteraad in het land die het project Heppie in de Klas, een initiatief van de stichting ’t Vergeten Kind, heeft omarmd. Daarmee heeft de wethouder sociaal domein, Gerard Knoop, groen licht om nadrukkelijk aandacht te gaan vragen voor het gratis lespakket Heppie in de Klas dat de stichting heeft ontwikkeld om op scholen positieve aandacht voor deze groep kinderen te generen. Hij wordt daarbij geassisteerd door Natasja Froger en raadslid Ramona Beemsterboer.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.