Huizen heeft de duurste wijken, Den Helder de goedkoopste. Bekijk hier per wijk wat een woning waard is

Regio

De provincie Noord-Holland is de gemiddelde waarde van een huis 396.000 euro. De provincie heeft de hoogte huizenprijzen van Nederland. Dat blijkt uit een analyse van hypotheekexpert Independer, die keek naar huizenprijzen van Jumba.nl.

Het landelijk gemiddelde voor een huis is 326.000 euro, daar ligt de gemiddelde prijs in Noord-Holland dus boven. Daarnaast zijn huizen in Utrecht, Zuid-Holland en Brabant relatief prijzig. In Groningen zijn de prijzen gemiddeld iets lager, aldus de analyse.

(Tekst gaat door onder de interactieve kaart)

Bekijk hier wat de gemiddelde prijs is per wijk in je woonplaats. Je ziet het door er met je muis overheen te gaan, zonder te klikken. Inzoomen kan met de knoppen rechtsonder in de kaart.

Independer keek naar de woningprijzen per wijk. De top vijf duurste wijken in Noord-Holland verspreid door de provincie te vinden.

Met een gemiddelde waarde van 1.414.000 euro is de wijk Buitenwijken in de gemeente Huizen het duurst. Maar ook de wijk Erica en Tafelberg in de gemeente Huizen is relatief duur met een gemiddelde waarde van 1.164.000 euro. Op drie de wijk Buitengebied Bergen, met een gemiddelde waarde van 1.066.000 euro. Huizen in Aerdenhout, in de gemeente Bloemendaal, hebben een gemiddelde waarde van 1.054.000 euro en hiermee komt Aerdenhout op vier. Op vijf staat de wijk Breukeleveen in Wijdemeren. Hier is een huis gemiddeld 1.027.000 euro waard.

De huizen zijn gemiddeld gezien goedkoper in de Noordkop. De gemiddelde waarde is hier onder de drie ton. De goedkoopste huizen zijn volgens de analyse te vinden in de wijk Stad, binnen de Linie-Oost in Den Helder. De gemiddelde waarde komt hier neer op 157.000 euro.

Meer nieuws uit Amsterdam

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.