Yentl en De Boer winnen met hommage weer Annie M.G. Schmidtprijs

Het cabaretduo Yentl en De Boer heeft voor de tweede keer de Annie M.G. Schmidtprijs gewonnen. Het tweetal kreeg de prestigieuze onderscheiding voor het meest indrukwekkende Nederlandse lied van het jaar dit keer voor het nummer 'Het is begonnen'. Yentl en De Boer maakten het lied als verlate reactie op de klassieker 'Het is over', van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

De uitreiking vond maandagavond virtueel plaats. De jury onder leiding van Jacques Klöters prijst 'Het is begonnen' als "een klein kunstwerk: muzikaal uitzonderlijk mooi, het zit goed in elkaar en heeft een briljant uitgangspunt".

Yentl en De Boer wonnen de prijs ook al in 2014, toen voor het lied 'Ik heb een man gekend'. Wende Snijders won de prijs ook al twee keer.

Schmidt en Bannink schreven het nummer 'Het is over' ruim vijftig jaar geleden voor de musical Heerlijk duurt het langst. De ode aan een stukgelopen huwelijk geldt als een van de beste Nederlandstalige kleinkunstnummers uit de geschiedenis. In 'Het is begonnen' van Yentl en De Boer wordt het verhaal van de jonge maîtresse uit het oude nummer voor het voetlicht gebracht.

De Annie M.G. Schmidtprijs wordt sinds 1991 uitgereikt. Andere genomineerden dit jaar waren onder anderen Rosa da Silva en Daniël Lohues.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.