Premium

Hoe deden de kandidaten Gooi en Vechtstreek het tijdens de verkiezingen? Slechts drie van de twintig in de Tweede Kamer, twee in de wacht en rest kansloos

Wopke Hoekstra uit Bussum was als lijsttrekker van het CDA vooraf zeker van een plek in de Tweede Kamer, al is het de vraag of hij die ook inneemt, gezien zijn ambities voor een volgende ministerspost.
© Foto ANP/Vincent Jannink
Hilversum

Twintig regiogenoten deden een gooi naar een plekje in de Tweede Kamer. Nu alle voorkeursstemmen ook zijn geteld is het tijd om de balans op te maken. Wie heeft het gehaald, wie zeker niet en wie zit er wel heel dicht tegenaan?

Natuurlijk, Wopke Hoekstra uit Bussum was als CDA-lijsttrekker wel zeker van uitverkiezing. Hij heeft van alle regiogenoten dan ook veruit de meeste stemmen weten binnen te halen. Ook televisiepresentatrice Lucille Werner die op plaats tien bij de christen-democraten stond was direct na de verkiezingen al zeker van een plekje. Zij is er echter niet in geslaagd ook op eigen merites een zetel te behalen. Daarvoor waren ruim 17.000 stemmen nodig. Werner kwam in totaal uit op 7131 stemmen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.